HTML

Friss bejegyzések

Testünk és tudatunk együttműködése meghatározza azt, hogyan élünk. Testtudatunk élesítésével önismeretünk gazdagodik. Kapcsolatba kerülünk tetsünk jelzéseivel, érzelemeinkkel és megismerjük gondolataink alakulásának módját. Változásaink nyilvánvalóak, döntéseink egyérteműek lesznek.

Friss topikok

fókusz-gyakorlat 2.

2012.09.29. 01:08 :: morezsuzsa

Régen írtam, már hiányzott. A rendszeresség segíti az életemet: ha kipihenem magam, ha ki tudom számítani az órákat, ha be tudom osztani az időmet és az erőmet. Mostanában nem ez van: az idő szorításában élek és önmagammal futok versenyt. Miért? Ez egy remek kérdés, de valódi választ nem találok. Ennek egyik oka lehet, hogy a kérdés csak "remek" és nem az "igazi"...

Mostanában néha érzem, hogy gyorsabban vagy a megszokottól eltérően ver a szívem. Néha zsibbadást érzek a kisujjamban. Néha fájdalmat érzek a jobb oldalamon. Fáj a hátam. 

A szívem megváltozott ritmusa félelemmel tölt el: hagyom, hogy féljek. Később eszembe jut, hogy ismét normális tempóban pumpálja a véremet, és nem találom a félelmemet.

Tulajdonképpen a haláltól félek, hogy elveszítem a gyerekeimet. Hogy nem fejezem be az életemet. Szorító, sötét, örvénylő érzet a mellkasomban. Elmúlik és jön az, hogy "így is alakulhat". Ekkor meleg-áradatot érzékelek az örvény helyén és jön a SEMMI. Megnyugszom. A torkomban, a szememben érzem a sírást, de a könnyek bent maradnak. Ismét a szorítás, de most inkább harag és elégedetlenség van bennem - magam iránt. Képek, amik jönnek és a fájdalmukat érzem. Az arcizmaim megffeszülnek, nagyon. A könnyeim megindulnak, forró cseppek gurulnak az arcomon. A szívem kinyílik. Most befejezem és folytatom a cselekvéseket. Nem az "mit miért" értelme foglalkoztat. Tudom, hogy most ez a dolgom, ez az életem. Tudom, hogy van időm, tudom, hogy be tudom osztani. Tudom, hogy képes vagyok továbblépni és élni. Nincs kérdés, csak válasz: élek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morezsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr424809317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása