HTML

Friss bejegyzések

Testünk és tudatunk együttműködése meghatározza azt, hogyan élünk. Testtudatunk élesítésével önismeretünk gazdagodik. Kapcsolatba kerülünk tetsünk jelzéseivel, érzelemeinkkel és megismerjük gondolataink alakulásának módját. Változásaink nyilvánvalóak, döntéseink egyérteműek lesznek.

Friss topikok

meditáció 3.

2012.08.19. 15:38 :: morezsuzsa

A testtartás és a légzés "eszközök" ahhoz, hogy ne a gondolatainkkal foglalkozzunk. Segítenek abban, hogy megfigyeljük azt, ami valóban fontos a testünk és a lelkünk számára, hogy megnézzük érzéseink tükörképét a mozdulatlanságban. Ez a mód kivonulást jelent a környezetünkből, amire persze szükségünk van. Azonban, tapasztalatom szerint - nevezzük ezt meditatív állapotnak - idővel szükségünk lesz ennek megtapasztalására hétköznapi szituációkban is.

Mit tehetünk akkor, amikor érezzük, mindjárt nagyon bosszúsak leszünk? Mit tehetünk amikor azon vesszük magunkat észre, hogy a múlt fájdalmán tépelődünk vagy a jövő bizonytalansága miatt szorongunk? A munkahelyünkön vagy a családi vacsora közben nem ülhetünk le vagy pontosabban nem ülünk le. Azt viszont megtehetjük, hogy arra koncentrálunk, ahogyan lélegzünk, ahogyan tartjuk magunkat, amit éppen cselekszünk az adott pillanatban: megvajazzuk a kisfiunk kenyerét, teát főzünk vagy takarítunk, adatot rögzítünk.

Figyeld meg, mi történik a gondolataiddal! Figyeld meg, mit tapasztalsz a testedben! Figyeld meg a légzésed mozgás, tevékenykedés közben!

Gyakorolj!

A meditációról a www.asteroszalon.hu oldalon olvashatsz cikket.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morezsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr494716297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása