HTML

Friss bejegyzések

Testünk és tudatunk együttműködése meghatározza azt, hogyan élünk. Testtudatunk élesítésével önismeretünk gazdagodik. Kapcsolatba kerülünk tetsünk jelzéseivel, érzelemeinkkel és megismerjük gondolataink alakulásának módját. Változásaink nyilvánvalóak, döntéseink egyérteműek lesznek.

Friss topikok

ismerkedés a testünkkel

2012.11.30. 10:35 :: morezsuzsa

A tartós változások apró lépéseken keresztül alakulnak, fejlődnek, formálódnak igazán. Valahogy életszerűbbnek tartom azt, hogy amikor valamit elkezdünk, akkor a RENDSZERESSÉG elvére építve dolgozzunk. Például azon, hogy sportoljunk minden nap vagy hetente néhány órát néhány alkalommal. Ha egyből két órát edzünk egy gyönyörű teremben, utána lehet, hogy napokig alig bírunk megmozdulni és "elmegy" a kedvünk az egésztől. Azonban, ha a testünket szeretnénk erősíteni, rugalmasabbá tenni, egészségessé varázsolni, akkor célszerű magára a TEST MEGISMERÉSÉRE is gondot fordítanunk, nem csak a mozgásra és annak környezetére.

A megismerés módja egyszerű: figyeljünk a mozdulatainkra, a légzésünkre. Figyeljük meg, mi és hogyan változik a testünkben, ha az ég felé nyújtjuk a karunkat, majd néhány másodperc múlva leengedjük.érezhetünk valami bizsergést, azt, hogy magasabbak vagyunk, zsibbadást, bármit. A lényeg, hogy valami változás történt és ezt észrevegyük!

Biztos vagyok benne, ha hagyjuk, hogy a figyelmünk irányítsa a mozdulatainkat, akkor a nekünk legmegfelelőbb MÉRTÉKben végezzük a gyakorlatokat. Lehet, hogy lesz izomlázunk, de ez olyan finom érzés, amitől inkább kedvet kapunk a további gyakorláshoz. Hogy is van, hogy a figyelmünk irányítja a mozdulatot? Egyszerű: ha az előbb felemeltük a jobb karunkat és adtunk időt a változás beérésének, akkor érezni fogjuk, hogy a bal karunkat is fel kell emelnünk és így tovább. Az izmaink jelzik, milyen mozdulatra van szükségük.

Járás közben, még ha sietünk is, koncentrálhatunk a légzésünkre. Észrevehetjük, hogy sokkal rendezettebbé válnak a mozdulataink és a csigolyáink szinte maguktól a helyükre kerülnek ettől az "apró figyelmességtől". Ugyanígy a házimunkák végzése közben is megtalálhatjuk a "sportolás" lehetőségét, hiszen a figyelmünket irányíthatjuk egy-egy izomcsoportra, és az már önmagában véve beindítja a plusz munkát az adott területen.

Néhány napig ismét csendben maradok, hogy legyen időd kipróbálni a javaslataimat, kísérletezni a saját elképzeléseid szerint, tapasztalni a gyakorlatok hatását, ismerkedni a testeddel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morezsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr44939083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása