HTML

Friss bejegyzések

Testünk és tudatunk együttműködése meghatározza azt, hogyan élünk. Testtudatunk élesítésével önismeretünk gazdagodik. Kapcsolatba kerülünk tetsünk jelzéseivel, érzelemeinkkel és megismerjük gondolataink alakulásának módját. Változásaink nyilvánvalóak, döntéseink egyérteműek lesznek.

Friss topikok

meditáció 2.

2012.08.14. 21:54 :: morezsuzsa

Felmerülhet a kérdés (esetleg  kétely forámjában jelentkezik), hogy a testartás és a légzés figyelése azt jelentik, hogy meditálunk? Igen, ennyi az egész. Persze kiegészíteném az előző bejegyzésemet azzal, hogy a kezünk tartása is fontos elem. Eszerint a jobb kézfejünkön nyugszik a bal úgy, hogy a középső ujjaink egymáson helyezkednek el és a hüvelykujjak lazán összeérnek.

Valóban ennyi a meditáció! A gonolataink jönnek-mennek, a lényeg, hogy bármi eszünkbe jut, bármin gondolkodni kezdünk, azonnal figyeljünk a testtartásunkra és a légzésünkre. Ne ragadjunk bele egyetlen gondolatba sem! A testünk mozdulatlansága ugyanígy okozhat kellemetlen zsibbadást, vagy más érzeteket nagyíthat fel. Ezek megváltoztatására, felülbírálására, kontorllálására sincs szükség. Hagyjuk, hogy alakuljanak a maguk módján. Minden, ami történik, TAPASZTALAT.

Ajánlom olvasására Sunrjú Suzuki "Zen szellem, a kezdő szellem" című könyvét (Filosz, 2002). Nagyon egyszerűen és érezhetően mutatja be ez a könyv az önmagunkra találás folyamatát.

 

Meditálj, lélegezz!

 

A meditációhoz kapcsolódó cikket a www.asteroszalon.hu oldalon olvashatod el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morezsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr364712684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása