HTML

Friss bejegyzések

Testünk és tudatunk együttműködése meghatározza azt, hogyan élünk. Testtudatunk élesítésével önismeretünk gazdagodik. Kapcsolatba kerülünk tetsünk jelzéseivel, érzelemeinkkel és megismerjük gondolataink alakulásának módját. Változásaink nyilvánvalóak, döntéseink egyérteműek lesznek.

Friss topikok

légzőgyakorlat 1.

2012.07.26. 11:18 :: morezsuzsa

A tudatos légzés gyakorlása a testtudatunk fejlesztéséhez vezető úton az első lépés.

Első gyakorlat: FIGYELEM irányítása a légzésünkre. A gyakorlat célja, hogy megismerjük légzéstechnikánkat. Ehhez képest tudjuk értékelni a változást, amit a rendszers gyakorlás indít el. Továbbá ráhangolódunk a légzésünk megváltoztatására irányuló gyakorlatokra is. A "tudatos légzés" foglalkozásaimat mindig ezzel az egyszerű gyakorlattal kezdem.

Egyszerűen figyeljük a légzésünket anélkül, hogy szándékosan megváltoztatnánk. Figyeljük meg, mennyire mély vagy éppen felszínes? Milyen a be- és kilégzésünk ritmusa? Mennyi ideig tartjuk bent a levegőt, mielőtt kifújjuk? Kilélegzünk-e teljesen vagy az elhasznált levegő egy része mindig a tüdőnkben marad? Ha tükör elé állunk, könnyebben végezhetjük a gyakorlatot, hiszen látjuk, hogy a levegő látható módon a tüdőnk melyik részébe áramlik: a hasunk, a mellkasunk vagy a vállunk mozog inkább légzés közben? Három-négy napig gyakorold ezt, szánj rá 8-10 percet éberdés után vagy elalvás előtt.

Megjegyzés: tapasztalni fogod, hogy amint elkezded figyelni a légzésed, az abban a pillanatban megváltozik. Ez így természetes. Hagyj egy kis időt, amíg megszokod, hogy figyeled önnmagad. Pár lélegzetvétel ehhez elegendő.

A gyakorlathoz kapcsolódó cikket a www.asteroszalon.hu oldalon olvashatod el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://morezsuzsa.blog.hu/api/trackback/id/tr434677437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása